3 ročná záruka 14 dní na vrátenie tovaru

Sušičky ovocia

34 Počet produktov

Sušičky ovocia

Či už si chcete pripraviť rýchle a zdravé občerstvenie, alebo zásobiť špajzu na zimu, sušička potravín je užitočným pomocníkom v každej kuchyni.

Pred sušením si určite prečítajte odporúčania pre daný druh potraviny, ktorú sa chystáte pripraviť, aby ste si správne nastavili teplotu sušenia. K bežným potravinám, ktoré zvykneme sušiť patrí ovocie, zelenina a mäso. Pamätajte však, že nie všetky potraviny sú vhodné na sušenie. Pri používaní sušičky potravín vždy pozorne dodržiavajte pokyny výrobcu a dodržujte všetky bezpečnostné opatrenia.

Vedeli ste o tom, že kupované sušené ovocie nie je také zdravé, ako by sa mohlo zdať?

Aby sušené ovocie vydržalo v reťazcoch čo najdlhšie, výrobcovia doň pridávajú veľa cukru a oxid siričitý. Jednoducho sa tak môže stať, že vás po zjedení kupovaného sušeného ovocia bude trápiť nadúvanie či plynatosť. Skvelým riešením sú preto domáce sušičky ovocia, pri ktorých máte proces sušenia ovocia pod kontrolou.

Výhody sučičky ovocia

  • Sušené potraviny si zachovajú pravú chuť ovocia a dostatok živín
  • V sušičke ovocia môžete pripraviť nielen ovocie, ale aj iné druhy potravín vrátane zeleniny, hríbov a mäsa.
  • Sušičky ovocia dokážu predĺžiť životnosť potravín na niekoľko mesiacov.
  • Použitím sušičky ovocia môžete zužitkovať aj zvyšky ovocia či zeleniny.
  • Sušené potraviny je možné tiež „rehydratovať“, napríklad pridaním do polievok či omáčok.
  • Či už chcete vyrobiť ovocné kúsky alebo zeleninové lupienky, sušičky ovocia vám poskytnú flexibilitu, aby ste si sušené potraviny pripravili presne tak, ako chcete.
  • Sušičky ovocia sa používajú jednoducho. Stačí, keď nastavíte teplotu a necháte sušičku pracovať, pokiaľ nie sú potraviny hotové. Doba sušenia jednotlivých potravín závisí od obsahu vody potravín i od hrúbky plátkov.

Ako postupovať pri sušení ovocia?

  • Najskôr ovocie dôkladne umyte.
  • Pokiaľ má ovocie kôstku či semienka, odstráňte ich. Tiež očistite stonku.
  • Nakrájajte ovocie na tenké kolieska či plátky.
  • Položte ovocie na podnosy/rošty sušičky v jednej vrstve.
  • Počas procesu sušenia vám odporúčame ovocie kontrolovať každých 6-8 hodín. Menšie ovocie vyschne rýchlejšie ako väčšie. Sušením sa tiež zmenší objem ovocia, takže môžete postupne na rošty pridať viac ovocia.
  • Pokiaľ si nie ste istý, či je ovocie už hotové, jednoducho vypnite sušičku, počakjte pol hodinu, kým ovocie vychladne a ochutnajte ho.
Nahor