Nákup hrncov a panvíc

Hrnce a panvice nepochybne patria medzi najdôležitejšie kuchynské potreby. Aby sa vaše obľúbené jedlá vždy dokonale pripravili, mali by ste sa uistiť, že váš riad je kvalitný. V opačnom prípade sa môže stať, že sa napríklad panvica po krátkom čase zdeformuje alebo že teplo na panvici nie je rovnomerne rozložené. Dôležitý je aj výber správneho hrnca alebo panvice na rôzne druhy prípravy a jedál.

Tieto rôzne hrnce a panvice patria do každej kuchyne

Panvica s povrchovou úpravou má tú veľkú výhodu, že sa na nej prakticky nič nepripáli a neskôr sa veľmi ľahko čistí. Potrebujete tiež oveľa menej tuku, čo prispieva k nižšej kalorickej hodnote stravy a väčšej uvedomelosti. Keďže napríklad na jedno vyprážané vajce nepotrebujete veľkú panvicu, môže mať zmysel vybaviť domácnosť kompletnou sadou panvíc rôznych veľkostí. Steakové panvice, ako už názov napovedá, sa používajú najmä na šťavnaté steaky, ale aj na iné grilované jedlá, ako sú ryby a zelenina. Zvyčajne sú vyrobené z liatiny, majú typickú rebrovanú základňu a často sú vybavené odtokovým kanálom na prebytočný tuk. Ak si chcete kúpiť hrnce, môžete si vybrať aj kompletnú sadu hrncov na varenie. Obsahuje nielen rôzne veľkosti, ale aj rôzne typy hrncov na varenie. Napríklad zapekacia misa, ktorá má zvyčajne dlhú rukoväť alebo rukoväte a je vhodná najmä na pečenie a dusenie. Súprava hrncov na varenie obsahuje aj klasické hrnce s pokrievkami, ktoré môžete okrem iného použiť na varenie cestovín, zemiakov, ryže a polievok.

Podložky pod hrnce a plsť na kuchynský riad

Bez ohľadu na to, aký riad si vyberiete, jeho vrchná a spodná časť by mali byť vždy chránené pred poškriabaním. Pri skladovaní v kuchynskej skrinke to však môže byť ťažké, pretože náčinie sa zvyčajne musí z priestorových dôvodov ukladať na seba. Našťastie sa však poškodeniu dá ľahko predísť. Potrebujete len dobré podložky pod hrnce alebo plstené podložky. Umiestnite ich medzi kuchynský riad, aby pôsobili ako akýsi nárazník. Môžete ich použiť aj na ochranu stola alebo pracovnej plochy. Špeciálna vychytávka: Podložky z plsti si môžete ľahko vystrihnúť na ľubovoľnú veľkosť!

Kastróly, panvice a iné: budú vám robiť radosť mnoho rokov

Či už samostatne, alebo ako kompletná súprava, vďaka dobrému kuchynskému riadu je varenie, vyprážanie, dusenie a dusenie minimálne dvakrát zábavnejšie. Praktické: Zodpovedajúce podstavce sú už súčasťou mnohých súprav hrncov alebo panvíc. Takže môžete začať hneď po nákupe! Kvalitné hrnce a panvice sú veľmi vítané aj ako darček k sťahovaniu do bytu alebo k svadbe!

FAQ

Aké veľkosti by mali byť moje hrnce na varenie?

Pre bežnú domácnosť postačujú hrnce s veľkosťou 24 až 28 centimetrov; ak chcete pravidelne zabávať viacero hostí, mali by mať hrnce až 36 centimetrov.

Ako sa starať o panvicu s povrchovou úpravou?

Jednoducho použite horúcu vodu, nie príliš agresívny čistiaci prostriedok a mäkkú utierku. Za každú cenu sa vyhnite drsným hubkám.

Z čoho sa vyrábajú panvice a hrnce?

Osvedčenými materiálmi sú najmä liatina a nehrdzavejúca oceľ, ale niekedy aj meď, hliník a smalt.
Nahor