Ako na sušené jablká?
- Jablká najprv dôkladne umyte a osušte.
- Sušiť ich môžete so šupkou aj bez nej. Nezabúdajte však, že v šupke a tesne pod ňou je veľké množstvo vitamínov.
- Odstráňte jadrovník a jablko nakrájajte na kolieska či mesiačiky, hrubé 3 až 5 mm.
- Nakrájané jablká vložte na 2 minúty do nádoby s vodou a trochou kyseliny citrónovej. Zachovajú si tak svetlú farbu a počas sušenia nezhnednú.
- Jablká nechajte odkvapkať, vložte do sušičky a spustite sušiaci proces.
- Ihneď zo sušičky vložte vysušené jablká do vzduchotesnej nádoby a ešte za tepla ju dobre uzavrite. Nádobu skladujte na tmavom a suchom mieste.
- Jablká môžete konzumovať aj hneď, dobre však chutia v zimnom období, kedy ich môžete pridávať aj do čaju. Dobre uskladnené vydržia až dva roky.