Sušenie ovocia

Recepty

Ako na sušené jablká?

  1. Jablká najprv dôkladne umyte a osušte.
  2. Sušiť ich môžete so šupkou aj bez nej. Nezabúdajte však, že v šupke a tesne pod ňou je veľké množstvo vitamínov.
  3. Odstráňte jadrovník a jablko nakrájajte na kolieska či mesiačiky, hrubé 3 až 5 mm.
  4. Nakrájané jablká vložte na 2 minúty do nádoby s vodou a trochou kyseliny citrónovej. Zachovajú si tak svetlú farbu a počas sušenia nezhnednú.
  5. Jablká nechajte odkvapkať, vložte do sušičky a spustite sušiaci proces.
  6. Ihneď zo sušičky vložte vysušené jablká do vzduchotesnej nádoby a ešte za tepla ju dobre uzavrite. Nádobu skladujte na tmavom a suchom mieste.
  7. Jablká môžete konzumovať aj hneď, dobre však chutia v zimnom období, kedy ich môžete pridávať aj do čaju. Dobre uskladnené vydržia až dva roky.
Recepty
Zobraziť viac receptov
Nahor